Plug & Play

Onze tiny huisjes worden aangesloten en zijn met een draai van de sleutel bewoonbaar.

Uitbreiding productiefaciliteit

EcoCabins investeert in uitbreiding productiefaciliteit Letland met aankoop 5000m2 nieuwe productiehal.

Tiny house wijk

Stapelbare tiny houses? Binnenkort op de markt. Geschikt voor binnenstedelijke bouw.

Aflevering

Volledig vóór gefabriceerd (prefab) voldoen de EcoCabins aan het bouwbesluit 2019.

Interieur ontwerp

Wie wil dit nou niet? Niet na hoeven denken over de inrichting en benieuwd hoe een interieur ontwerper met een tiny house omgaat?

Heb je tips over nieuwe duurzame materialen? Over energieopslag of waterzuivering? Wil je ook een groene wijk ontwikkelen vol duurzame tiny houses?

Duurzame tips?

previous arrow
next arrow
Slider

Duurzame tiny huisjes. Een groene investering

EcoCabins zijn tiny huisjes om te wonen of recreëren, betaalbaar en met een lage footprint. Design hoeft niet duur te zijn. EcoCabins zijn comfortabele kleine huisjes gecombineerd met zoveel mogelijke natuurlijke materialen, hoge isolatiewaarde en technische installaties gericht op duurzaamheid. Met behulp van de zon, de wind en de beste isolatie geniet u van een groene investering.

Model: Tiny huis 50m2

Wie wil hier niet in wonen?

Deze tiny huisjes hebben een woonoppervlakte van circa 50m2 met twee slaapkamers, een toilet, een badkamer, een keuken, een woonkamer, een technische ruimte en twee openslaande deuren naar de overdekte LED-verlichte buitenruimte van circa 12m2. De woning kan worden bewoond door maximaal zes personen.

Model: Tiny huis 40m2

Less is more: zorgeloos wonen

Dit tiny huisje heeft een woonoppervlakte van circa 40m2 met twee slaapkamers, een toilet, een badkamer, een keuken, een woonkamer, een technische ruimte en twee openslaande deuren naar de overdekte LED-verlichte buitenruimte van circa 11m2. Deze woning kan worden bewoond door vier personen.

Model: Tiny huis 25m2

’s Zomers slaap je heerlijk koel

Dit tiny huisje annex 'strandhuisje' heeft een woonoppervlakte van circa 25m2 met openslaande deuren naar het terras. Deze woning is, in tegenstelling tot de overige huisjes, gemakkelijk verplaatsbaar en mobiel vanwege de functie als strandhuisje. Dit tiny huisje kan worden bewoond door maximaal vier personen, maar is het meest geschikt voor bewoning door twee personen.

Duurzame materialen

Een ecologisch tiny huisje is zoveel mogelijk opgebouwd uit duurzame en 100% natuurlijke materialen, zoals hout en minerale wol. Duurzaam in productie, duurzaam in verwerking en duurzaam in (her)gebruik. En natuurlijk met een lange levensduur. Alle EcoCabins hebben een hoge isolatiewaarde, worden geproduceerd met indien mogelijk duurzame en/of natuurlijke materialen en hebben als opvallende uiterlijke kenmerk de ‘ronde hoeken’, mogelijk gemaakt door het specifieke materiaalgebruik.

Hout

De draagconstructies van EcoCabins bestaan uit hout. Hout is duurzaam en volledig recyclebaar.

Glaswol isolati

De combinatie van glaswol met een houtskelet constructie geeft een energiezuinige woning.

Stalen onderstel (sommige EcoCabins)

Het stalen onderstel is sterk en heeft de benodigde ‘stijfheid’.

Infrarood vloerverwarming

De vloer wordt opgewarmd middels opgewekte warmte uit eigen zonne-energie.

Natuurlijke afwerking

Een natuurlijke afwerking van kurkcoating, hout en/of een sedum dak rondom het huis.

Triple glas

De ramen bestaan uit triple glas (HR+++) voorzien van kunststof kozijnen met ventilatieroosters.

Zonnepanelen

De daken kunnen aan de zonzijde worden ingericht met zonnepanelen van 275 Wp of hoger.

Warmtepomp

Een warmtepomp boiler op maat zorgt voor een passende voorraad aan warm water.

USP's

Innovatie & doorontwikkeling

Wij hebben als doel om de EcoCabins voortdurend verder te ontwikkelen en innoveren, zodat de EcoCabins uiteindelijk 100% duurzaam en circulair zijn. Voorwaarde hierbij is dat de EcoCabins betaalbaar blijven. Wij werken gericht samen met Nederlandse technische universiteiten, met als doel verdere ontwikkeling tot geheel circulaire woningen, die zowel duurzaam zijn tijdens fabricage, duurzaam in gebruik als duurzaam te recyclen.

Onze visie

Met de productie van onze duurzame huisjes tonen we vooral aan dat het anders kan. In onze visie is het, nog los van het (CO2) klimaateffect, altijd verstandig om van fossiele energie af te stappen. Een wereld zonder fossiele energie betekent immers een schonere lucht, minder energieafhankelijkheid van het buitenland, meer kennisontwikkeling in Nederland, meer innovatie en meer exportkansen. Daarom investeren wij in de ontwikkeling van duurzame huisjes.